ONZE KIJK OP MEDIA, TECHNOLOGIE EN ONTWERP

Media, technologie en ontwerp vormen samen de basis voor alles wat we in het dagelijks leven doen, zien en ervaren.
Door alle razendsnelle ontwikkelingen lijkt de wereld steeds magischer te zijn geworden. Echter, besteden we maar weinig aandacht aan het ontrafelen van deze magie en het ontdekken van de vele mogelijkheden.

Wij geloven dat met een beetje begeleiding het voor iedereen mogelijk is om een eigen weg te vinden in een wereld die zich steeds sneller ontwikkeld.

MEDIA – Een extentie van onszelf

Een medium is een verlengstuk van onszelf; het bemiddelt onze communicatie en zelfexpressie. Hun vormen en structuren geven inhoud aan onze cultuur & maatschappij en beïnvloeden hoe wij de wereld om ons heen waarnemen, ervaren en begrijpen.
Bij de Tinkers Guild besteden we veel aandacht aan het verantwoord omgaan met verschillende vormen van media en leer je media op creatieve wijze in te zetten.

TECHNOLOGIE – Het gereedschap van vandaag

Nieuwe technologieën komen altijd voort uit oude en bekende technieken. Alleen door de huidige technologieen te begrijpen en ermee te experimenteren kunnen verdere ontwikkelingen plaatsvinden en wordt het mogelijk nieuwe toepassingen te bedenken op basis van de al bestaande technieken.
Door te tinkeren ontrafelen we de magie achter hedendaagse technologieën en komen we tot nieuwe inzichten.

ONTWERP – Tussen wetenschap en kunst

Hoewel ontwerp niet echt een kunst of een wetenschap is, heeft het elementen van beide. Enerzijds gaat ontwerp over het creëren van iets dat de visie, ideeën en gevoelens van de maker uitdrukt en anderzijds omvat het de probleemoplossende aspecten van de wetenschap.
Al tinkerend ontdekken we hoe ontwerp ons verbind met onzelf, elkaar en de wereld om ons heen.